Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste berichten? Gebruik onze RSS feed.

Twiga auto het verst van Ooij,

Eigenlijk zijn we gewoon nieuwsgierig. We kijken er echt niet meer van op dat onze opdrachtgevers ‘ergens in Afrika of Zuid Amerika’ aan het reizen zijn. Maar waar precies? En hoe ver verwijderd van Ooij als je het hemelsbreed meet? Daarvoor willen we (als er voldoende response is) een jaarlijkse prijs uitreiken. Over de prijs gaan we met de winnaar in overleg, immers zoveel mensen – zoveel wensen. Maar het begint met een grondig schoonmaken van je voertuig, van binnen en van buiten, om de kilometers eraf te poetsen. Daarnaast gewoon iets leuks, naast de vermelding op de website natuurlijk. Om het goed te doen hebben we je coördinaten nodig waar je op 26 februari 2017 bent. Mét als bewijs een foto of iets dergelijks. Immers, Antarctica lijkt nu nog even ongeloofwaardig alhoewel, maar mét een foto geloven we dat wellicht wel  Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Technische update,

Waarom lichter bouwen?
Nieuw Aluminium subframe.

Het is bekend dat minder gewicht dubbel zo effectief is als meer pk’s. Met effectief bedoelen we dan in dit geval vooral de terreinvaardigheid. Minder snel vast komen zitten en sneller weer los. Zoals we bij Twiga nu 5 verschillende panelsoorten hebben, een groot aantal verschillende bouwstijlen van de opbouw, is ons streven een voertuig te bouwen dat het best bij jou eisen past. We hebben daarom, als een van de weinigen in NL, dan ook een keuze te maken uit zo’n 25 materialen. Alleen al voor de combinatie panel-bouwwijze. Beter kunnen we het niet voor je maken!
Allemaal smoesjes

ALLEMAAL SMOESJES.
We hadden het te druk met reisauto’s bouwen. We hadden een drukke beurs in Bad Kissingen. Allemaal smoesjes, de website verdient van ons meer aandacht. Welnu: hier een super korte update.

Willie en Roos in Marokko

Natuurlijk leveren we hartstikke mooie en functionele reiswagens. Maar om ze te testen (iemand moet het toch doen) moeten we regelmatig het losse zand in. Uiteindelijk zijn we uitgekomen in Marokko met de veronderstelling dat we toch wel lekker weer zouden hebben. Nou als je sneeuw van het dak scheppen lekker weer noemt, dan heb je gelijk. Pas in de laatste dagen hadden we zon, maar we hebben genoten voor tien. Zo’n dikke 6.000 kilometer en natuurlijk geen problemen, anders dan weer naar huis moeten.

MauretaniŽ

Het zijn maar een paar regeltjes tekst, maar het is een heel verhaal. In de kolom Nieuws mag vanaf heden Nieuw Nieuws komen staan. Voor deze update gebruiken we nog even Oud Nieuws .
Goed, we hebben dus een warme band met Mauritanië. Op hun verzoek hebben we een tweetal speciale reisauto’s gebouwd. Speciaal omdat ze ingezet worden voor de verkiezingen. Dus 4x4 (dat is voor ons standaard), maar een LED TV scherm van royaal 5 meter breed en geluid van 1800 watt is niet echt standaard. We hebben ze in recordtijd gebouwd, en in recordtijd persoonlijk afgeleverd. Tja, iemand moet het toch doen? Je kunt aan de foto’s wel zien hoeveel plezier we hebben gehad.