De Scandinavische landen werden veroverd. ‘Toch tienmaal leuker met een kampeerwagen dan in die saaie hotels te moeten verblijven,’ benadrukt Mirjam enthousiast. Een echte Citroen HY nam de plaats van de MB in, zowaar een grote stap voorwaarts, maar trouw aan een soort van historisch besef als je nu terug kijkt.

‘Hoe verzeil je dan nu in een Mercedes-Benz 1224 van 675 cm lang en natuurlijk 4×4?’ Verschillende antwoorden knallen over de barbecue, waar Jon Erik zijn kookkunst laat zien. ‘Het is een droom die we waar hebben gemaakt, na best een lange zoektocht. We vonden het lastig bij die grotere reiswagenbouwers…. Alsof alleen ZIJ wisten wat WIJ nodig hadden. Echt waar, we hebben meer dan vijf bouwers bezocht in Zwitserland en Duitsland, die feitelijk een soort van standaard auto aanbieden en het lastig vonden naar onze wensen te luisteren. We hadden een serieus budget, maar we voelden ons niet zo welkom.’

‘Dan komen we met Twiga in contact, die het gesprek openen met wat WIJ graag wilden. En daar is een relatie mee ontstaan die verder gaat als opdrachtgever-bouwer’. De eerste hamburgers van de BQ worden uitgeserveerd aan de Thijssens door Jon Erik. ‘Kijk zo kan het ook, we zijn allemaal reizigers, ieder met zijn eigen specialiteiten. Ik voel me serieus genomen, we hebben het voertuig sámen gebouwd, zo voelt het.’

Hun auto met die bijzondere turkoois kleur pronkt nu op stand C30 van Allrad Abenteur 4×4 inBad Kissingen, het echtpaar noodgedwongen in een hotel (oh wat saai), omdat ze op de stand niet in hun voertuig mochten slapen. Ze verhalen over hun dromen: PanAmerican, Azië en de Zijde-route. Maar eerst Scandinavië, want ze willen de mogelijkheden van het voertuig op hun gemak verkennen.

Eén bijzonder verhaal over deze auto voegen we nog even toe. Het is eenvoudiger een voertuig op kenteken te krijgen als het een Zwitsers voertuig is en je in Zwitserland woont. Dus Twiga zoekt vanuit Nederland een geschikt voertuig. In Zwitserland. De auto blijkt, wat is de kans daarop vraag ik de lezer, de auto blijkt uit dezelfde gemeente te komen als waar Mirjam & Jon Erik wonen in Zwitserland: Herisau. Het was het brandweervoertuig uit hun eigen gemeente dat dus weer terug kwam op der Heimat. Als je niet in toeval geloofd: op 5 januari 2018 werd het voertuig op kenteken gezet, hun huwelijksdatum. Hun zoon is van 1995, hetzelfde bouwjaar als hun expeditie voertuig. De sterren blijken goed te staan voor dit stel…..

Voor vragen: mail gerust naar mirjam.kramer@bluewin.ch

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

ambassadeur worden?

U kunt ons altijd vrijblijvende bellen

Copyright © 2019 Twiga Travel Cars
Powered by: Euforiedesign