Andrew & Martine
Hoogendijk

Al in 2013 ontmoeten Martine en Andrew Hoogenboom de mannen van Twiga op het Belgentreffen. “We willen een camper opbouw, niet te groot, onder de 3500 kg, geschikt om te gebruiken op offroad terrein. Niet van die zware lobbessen die je hier zoveel ziet…..”

Op pad met een reisdoosje

Al in 2013 ontmoeten Martine en Andrew Hoogenboom de mannen van Twiga op het Belgentreffen. “We willen een camper opbouw, niet te groot, onder de 3500 kg, geschikt om te gebruiken op offroad terrein. Niet van die zware lobbessen die je hier zoveel ziet…..”
Ze hadden reeds een VOLVO C303 bouwjaar 1976, een te gek voertuig welke zijn leven starte als militair voertuig in Zweden. In Nederland nog gespot langs de stranden, in gebruik bij strandjutters. Dat zegt al genoeg: licht, betrouwbaar en niet bang om kniediep in het water te spartelen.

 

Het proces

Nou is Andrew een handige doe-het-zelver, met heel specifieke verlangens voor zijn ‘reisdoosje’. Dus de tekeningen vlogen over-en-weer van en naar Twiga. Essentieel in het ontwerp is een laag zwaartepunt en laag in gewicht. Een uitdaging waar Andrew en Twiga veel van hebben geleerd. Voor het maken van de kastdeuren heeft Andrew gekozen voor bamboe panelen omdat het zo’n mooie structuur heeft en natuurlijk redelijk licht is. Andrew is lang, dus een klapdak ligt voor de hand.
Natuurlijk is er een subframe gemaakt door Twiga, met twee ophangpunten voor en een ophangpunt achter. Hij heeft met deze ophanging capriolen uitgehaald die we aan niemand aanbevelen. De foto’s spreken voor zich: op een crossterrein in Budel bewees deze VOLVO zich uitstekend als offroader.
De samenwerking heeft zich bewezen: de flexibiliteit van de bouwers en de kundigheid van Andrew hebben een bijzonder voertuig opgeleverd.

De reis

Andrew (1971) en Martine (1974) hebben enkele kleine verkenningen gedaan en zijn in 2016 en 2017 onderweg in ons door iedereen zo bewonderde Afrika. Het begint in Zuid Afrika, dan naar Namibië en Botswana. Daarna richting Kenia, wellicht Ethiopië. Het is waar de zon hun brengt, het duurt tot het geld of de zin op is. Klinkt heel bekend. ƒº
Het voertuig.
De VOLVO heeft een 3 liter 6 cilinder benzinemotor welke in het midden van de auto net achter de vooras is geplaatst. Daarom is het wel handig dat de leefunit kan kantelen, in geval er eens echt aan de motor gesleuteld moet worden.

 

Omdat de wagen is voorzien van portaal assen, heeft deze een enorme vrije bodemruimte van zo’n 40 cm!
Heel kenmerkend is dat de voorruit van de bestuurder omhoog geklapt kan worden om insecten en stof binnen uit te nodigen. Oh ja, en natuurlijk de verkoelende rijwind.

 

Twee brandstoftanks van elk 120 liter en twee watertanks van elk 80 liter. Alles bij elkaar met een gewicht van 3300 kg! Knap toch!! We kunnen ze vanaf half januari volgen op www.4x4travelbox.nl We volgen hun en iedere andere ambassadeur met belangstelling.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.