Ook in deze barre omstandigheden maken we gebruik van ons aluminium frame. Immers sterker dan dit frame is er gewoon niet! Vanwege de extreme temperaturen hoefden we ook niet naar dikkere panelen dan onze standaard te gaan, de 60 mm panelen isoleren namelijk al maximaal.

Deze stoere woestijnbak heeft een stalen subframe met de vierpuntsophanging waarmee één wiel tot wel 70 cm hoger kan komen zónder dat er torsie optreedt. Voor de beste kwaliteit van de ramen kiezen we eigenlijk vooral Outbound.

Er is een complete interieur ingebouwd, een grote sanitaire ruimte en een PVC vloer.

Het AGM accu systeem verzamelt de energie uit de vele solars op het dak. En mocht dat niet genoeg zijn dan springt de generator bij. De elektrische installatie 220V, 24V en 12V met talloze aansluitingen, ook op de walstroom.
Er wordt op gas gekookt en om een zeer lange tijd in de woestijn te verblijven maakten we een watertank op maat met niet minder dan 1.000 liter. Om in de directe omgeving nog wat verkenningen te doen leverden we achterop een quaddrager.
Rondom stoere kisten, een eigen ontwikkeling imperial en natuurlijk voertuig + opbouw in een nieuwe frisse kleur. Oh ja, we leverden het voertuig dan ook maar gelijk persoonlijk af. Van Ooij naar Nouakchott (voor sommigen is dat vakantie, voor ons ook werken hoor…)

Bouwmethode

Zelfs de grote woonunits maken we met een aluminium kooiconstructie. Hierdoor blijft het gewicht laag. Met behulp van een stalen subframe dat met vier punten bevestigd wordt aan het chassis.

ambassadeur worden?

U kunt ons altijd vrijblijvende bellen

Copyright © 2021 Twiga Travel Cars
Powered by: Euforiedesign