Tjibbe & Heike
Kerkhof

“Betrouwbaar, deskundig, geen onzin maar gelijk to-the-point. Maar bovenal goudeerlijk.”

Eerst nog even het delicate proces van het Twiga Ambassadeurschap uitleggen. De eerste ontmoeting is niet meer dan een kennismaking. Volgt er een opdracht, dan ben je KLANT, niks meer of minder. Pas als je het voertuig hebt meegenomen heb je kans om ambassadeur te worden 😊

 

Er volgt een interview en vanaf dat moment kun je ingezet worden om jouw reis met Twiga te delen met andere mensen. Nodigen we je uit om samen met ons op beurzen te staan. Om ons met raad en daad terzijde te staan.

 

Bij Heike en Tjibbe was het liefde op het eerste gezicht. Ze zagen op Kalkar 2020 het voertuig van Willie en Roos Thijssen (eigenlijk eigendom van Roos….) en werden meteen verliefd. Geen bling-bling, korte wielbasis , schuine “kont” en de inrichting, strak, doelmatig, kwalitatief hoogwaardig – precies zoals ze dat hadden gedroomd. Een enkel detail nagelaten werd er een droom waargemaakt. Ter plekke kon de deal worden gesloten. Roos pinkelde nog een enkele traan weg, maar ze wist ook dat Twiga toe was aan een nieuwe voertuig.

 

Tjibbe is een horloger, verkoopt en repareert bijzondere klokjes. Heeft de Balkan, Griekenland , IJsland en de Noordkaap, maar ook een flink deel van de Sahara verkend met zijn Defender 110 met klapdak, die hij zelf had uitgebouwd en in de loop van de laatste jaren steeds meer  “perfektionaliseerd “ had. Hij heeft een bijzondere relatie met zijn voertuig, want hij heeft haar (de Defender “Rosi”) beloofd, om de komende trip van 5 maanden Mongolië samen met haar te maken. Niet met  “MANni” zijn nieuwe Tonka-Truck , hun nieuwe voertuig. Voer voor psychologen denken wij dan maar…..

Heike was de ‘Banden Koningin voor zware voertuigen en bekend in de “bandenwereld”.  “Ik ben altijd vrolijk maar ook duidelijk geweest en heb in iedere optie “banden gelegd” … !” Reizen is haar passie en na haar drukke ondernemerstaak,  heeft ze in de Eifel de rust gevonden als kunstenaar in het steenbeeldhouwen.

 

Het voertuig onderging een metamorfose, moest er als een roestbak uitzien. Nou dat is gelukt!  Tonka-“MANni”  werd professioneel  gewrapt en royaal van roestplekken voorzien. “Wij wilden geen “Doos op wielen-look”, wilden ons onderscheiden en nieuwsgierigheid wekken, zonder poenerig over te komen…” Nou Heike en Tjibbe dat is jullie voortreffelijk gelukt!

 

Met een jaar of wat  ‘geht es los’, de route die in vele Overlanderharten is opgesloten: Alaska – Vuurland. Er wordt vier jaar voor uit getrokken, of misschien wel langer? “Eerst nog even meerijden met de Breslau ralley, meerijden met een recent aangekochte 30 jaar oude LandCruiser. Maar je begrijpt, daar waag ik mijn nieuwe Tonka niet aan……” fluistert Tjibbe.

 

“Een paar kernwoorden in jullie ervaring met Twiga?”

 

“Betrouwbaar, deskundig, geen onzin maar gelijk to-the-point. Maar bovenal goudeerlijk.”
Nou als Twiga konden we het daar prima mee doen. Maar bij het afscheid kwam er nog één verzoekje: “Willen jullie een niet te bescheiden Twiga sticker op de auto aanbrengen aub? We zijn er namelijk trots op met jullie te hebben samengewerkt…..” Aldus gebeurde.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.