Over ons

Wij willen u graag kennis laten maken met onze vaste mannen, zo dat u weet wie er aan uw “droomauto” gaat werken.

Twiga Travelcars maakt avontuurlijk reizen haalbaar, betaalbaar, betrouwbaar en veilig sinds 2014.

2014

Start Twiga Travelcars in Ooij

Twiga Travelcars begint in haar nieuwe vorm met het produceren van camperunits op voertuigen op een nieuwe locatie in Nederland, namelijk Ooij, in de polder onder de rook van Nijmegen.

2014

Twiga’s eerste demo voertuig

Met een klein team wordt het eerste demo voertuig van Twiga Travelcars gerealiseerd, de eerste basis is gelegd. Hiermee maken wij een start om aan een breder publiek te laten zien wat Twiga custom made bouwt.

2019

Ons 5 jarig jubileum

Als je met z’n allen bezig bent mooie custom made voertuigen te bouwen voor klanten, die overigens ambassadeurs worden van Twiga, dan vliegt de tijd en zijn de eerste 5 jaar een feit!

2021

Nieuw demo voertuig

Twiga maakt veel innovaties door, mede door een groeiend gespecialiseerd team. Deze innovaties hebben we samengevoegd en een nieuw demo voertuig geproduceerd. Een Twiga camperunit voorzien van vele innovaties en diverse luxe geplaatst op een MAN TGM 4×4 chassis.

2022

Probefahrt in het Explorer magazin

Ook de innovatie die Twiga doormaakt wordt niet onopgemerkt in de 4×4 overland wereld. Twiga’s demo voertuig wordt getest door de experts van Explorer Magazine. Een 4×4 off-road reis- en automagazine voor de globetrotter met vierwielaandrijving. Een mooi verhaal om te lezen en trots op te zijn. Lees hier het artikel van Explorer Magazin of bekijk de video.

 

2024

Ons 10 jarig jubileum

Na al meer dan 100 voertuigen custom made te hebben mogen produceren samen met ons team en de klanten (ambassadeurs) zitten de eerste 10 geweldige jaren erop en kijken wij met z’n allen uit naar de volgende jaren!

 

Onze droommakers

Willem Thijssen
Youri Thijssen
Teun Timmermans
Koen van Geleuken
Henk Lamers
Roos Thijssen
Wim Houkes
Bjorn Makaaij
Ronnie Thijssen
Timo Schneiders
Willie Thijssen
Lars Bakker

Visie

Twiga Travelcars wil hét aansprekende, internationale merk zijn waar het gaat om op maat gemaakte camper units voor expeditie voertuigen.

 

Kleine of grotere aanpassingen aan een reisvoertuig doen we graag. Gestrande reizigers weer op weg helpen vinden we heerlijk. Maar onze kern is het bouwen van complete expeditie voertuigen op basis van een van een vrachtauto.

 

Waarom expeditie voertuigen bouwen?

 

Het waar maken van reisdromen, dát is ons vak. Luisteren naar mensen die Siberië in de winter willen verkennen. Die de reis Alaska – Vuurland willen maken. Die meerdere jaren in Afrika willen reizen. Die dromen te horen, daaraan mee mogen werken en daarna te horen hoe ze hebben genoten van hun voertuig, door ons gebouwd. Dáár doen we het voor, we zijn onderdeel van een onbezorgde reis.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.