Wil & Wilma
Willemsen

Wat ons fascineerde was op de eerste plaats de prijs-kwaliteit verhouding.

“Landen afstrepen is niet ons ding, wel willen we langere tijd in een land om het te leren kennen, te genieten van de natuur, van het landschap. Ach… een wereldreis lijkt ook zo groots, we willen veel, heel veel landen bezoeken en daar tijd insteken. Zo lang het leuk is blijven we reizen, als de lol er vanaf is, dan zien we wel verder. Dat kan 2 jaar zijn, maar misschien wel meer dan 10 jaar. Gister nog ontmoeten we een 90 jarige reiziger, kijk, dat lijkt ons een mooi vooruitzicht.”
Aan het woord Wilma de Poel, bioloog van opleiding en ondernemer die haar bedrijf succesvol verkocht heeft om deze reis te kunnen maken.

 

“Twiga hebben we online ontmoet, met name hun constante aanwezigheid op facebook met eerlijke verhalen was gewoon onderhoudend om te lezen. Wat ons fascineerde was op de eerste plaats de prijs-kwaliteit verhouding. We hebben genoeg andere bouwers bezocht, maar allemaal aanzienlijk duurder en de Twiga kwaliteit is werkelijk top! Ook de betrokkenheid, we beginnen met een blanco ontwerp en alles wordt naar onze wensen gemaakt”. Wil Willemsen heeft ook zijn topbaan ingeleverd voor de reis van zijn dromen. “Het compacte (familie)bedrijf heeft heel andere normen en waarden, dat spreekt ons oprecht aan. We rijden nu al een paar maanden ons voertuig en met de groepsapp (maar 2x nodig gehad) krijgen we per ommegaande een oplossing voor onze vragen, ze blijven ook na de koop betrokken. We reizen in feite nooit alleen”.

Hun MAN TGM 18-290, 4×4 heeft niet een stoer uiterlijk, maar is aan de binnenkant lekker ruim en van de nodige luxe voorzien: Outbound ramen en deur, vloeistof verwarming, grote boiler, een royale keuken met inductie en een heerlijke buitenkeuken. De bedden staan in de lengterichting. Een aggregaat is aanwezig, maar zal weinig gebruikt hoeven worden. Het voertuig is gewoon compleet.

 

“Het bouwproces liep gesmeerd. Twiga heeft ons elke week of veertien dagen wel op bezoek gehad, vonden ze wel veel….. Maar binnen de afgesproken tijd was het voertuig klaar. We hebben elke vraag kunnen voorleggen en soms werd deze gepareerd door hun technische- en reiservaring en konden we ons prima vinden in een beter alternatief.”

 

“We hebben een cursus geboekt bij Twiga, waar de belangrijkste zaken werden uitgelegd zoals wielen wisselen, begrip van elektra, brandstof- en luchtfilters. Voor onze offroad ervaring zijn we 17 dagen afgebeuld in Marokko door Hans & Nancy Schrijen van Expedition for trucks. Leerzaam, zeker aan te raden, maar dat was wel hard werken! Maar dan zie je pas waar dat voertuig allemaal toe in staat is, ongelofelijk”.

 

“De eerste rit naar Marokko, de tweede rit augustus 2020 naar Noorwegen en dan afhankelijk van de corona beperkingen andere landen. Willen mensen ons volgen, kijk dan op Facebook”.

 

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.