Daan & Clarine
Kloeg

Bijzondere family-trip naar Mongolië met de familie Kloeg.

“Surfend passeerde de Hilux van Pier op Marktplaats. Daarna een bezoek aan Twiga Travelcars en dan loopt het eigenlijk vanzelf. Eerlijke vaklui die precisiewerk niet uit de weg gaan. Want ik ben een perfectionist, of een pietlut volgens sommigen…..”

 

Als avontuurlijke fietser en kanoër was Alaska en Siberië een kinderdroom die al uit was gekomen. Maar aangeland op een ‘leeftijd der wijzen’ kwam toch ook een beetje comfort om de hoek kijken. “Geen vrachtwagen waar ik de kleinste weggetjes moest mijden en ook de grotere steden minder toegankelijk zijn, nee ik was vanaf dag 1 dolverliefd op de Toyota Hilux”.
Daan is professioneel fotograaf en houdt ervan de stilte op te zoeken. Om te kijken, te fotograferen en in alle rust de beelden te bewerken met Lightroom in de Hilux. “Alsof op dat rustige, verstopte plekje alle stress van me afvalt…..”

 

De bouwtijd bij Twiga liep aardig uit de hand. Het ‘virtuele kampeerblok’ aan de binnenzijde van het voertuig móet aan bepaalde minimum maten voldoen. Helaas ontbraken er 2 hele centimeters. Door knap overleg eigenaar / bouwer / RDW werd er een professionele mouw aangepast. Niet zonder horten en stoten werd uiteindelijk het voertuig later opgeleverd. Maar dan wel voor 100% naar de wens van de nieuwe eigenaren én het RDW.

“Bijzonder bij de opbouw op een Hilux is het gewicht. Elke schroef en élk stukje hout telt. En als je voldoende grammetjes hebt, dan worden dat kilo’s. En een hoger gewicht betekent minder bagage meenemen. Twiga heeft super lichte panelen mee ontwikkeld die toch een goede isolatiegraad garanderen. Uiteindelijk is de casco opbouw net boven 200 kg uitgekomen en kunnen we voldoende bagage meenemen om toch aan de wettelijke normen te voldoen. En een 4Kw kacheltje garandeert dat we binnen 5 minuutjes in ons T-shirt zitten terwijl het buiten vriest!”

 

April 2019 is het reisdoel Mongolië, op de heenweg vergezeld van de jongste zoon Diederik tot aan Teheran. Dan wisselt echtgenote Clarine van stoel naar Mongolië. Om de terugreis samen met David, de oudste zoon te maken. 20- 25.000 kilometers family trip die zijn weerga niet zal hebben denken wij zo. Nog een paar extra aanpassingen, met name om beter tegen de vorst beschermd te zijn en dan gaat het gebeuren. Hopelijk met een boek of expositie als ‘collateral damage’.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.