Heike en Peter

“We hebben het visitekaartje van Twiga bewaard als symbool voor de samenkomst van het lot en een diep verlangen”

Wij houden ervan de wereld te ontdekken. Daarom hebben we al van jongs af aan de grenzen van onze reishorizon verkend. Van interrailing in onze jongere jaren tot een carrière als stewardess: we hebben gebruikgemaakt van de meest uiteenlopende vervoersmiddelen, zowel gehuurde als eigen voertuigen. In de afgelopen twaalf jaar hebben we met onze in Namibië geregistreerde Toyota onvergetelijke avonturen beleefd in het zuiden van Afrika. Tijdens onze reizen hebben we fascinerende plekken ontdekt en herinneringen gemaakt die we voor altijd in ons hart zullen bewaren.

 

Maar nu, nu we de volgende lange reis aan het voorbereiden zijn, die waarschijnlijk meerdere jaren zal duren, hebben we behoefte aan iets meer comfort dan tentjes op de grond en een schepje. We willen de wereld met al haar wonderen ontdekken en tegelijkertijd elke uitdaging aangaan. Daarom hebben we gekozen voor een expeditievoertuig, een waar meesterwerk van lust naar avontuur en reiscomfort.

 

Een aantal jaren geleden zijn we voor het eerst in contact gekomen met het bedrijf Twiga Travelcars, op de Abenteuer & Allrad-beurs in Bad Kissingen, een beurs voor avontuurlijk reizen. De uitstraling en het enthousiasme van de medewerkers sprak ons meteen aan en we hebben het visitekaartje van Twiga bewaard als symbool voor de samenkomst van het lot en een diep verlangen. Twee jaar later, toen we ons basisvoertuig aanschaften bij een Nederlandse dealer, sprak ook hij vol lof over Twiga. Ook al wisten we eigenlijk wel beter, hebben we drie verschillende fabrikanten bezocht. Maar uiteindelijk was onze keuze wel duidelijk: Twiga zou ons voertuig tot leven gaan wekken. De kwaliteit, toewijding en familiaire benadering van Twiga hebben ons over de streep getrokken.

Tijdens het bouwproces kwamen we voor de uitdagingen van de coronatijd te staan. De grenzen waren gesloten en we konden ons voertuig niet in levenden lijve komen bekijken. Maar we lieten ons niet ontmoedigen. In plaats daarvan hebben we de bouw kunnen volgen doordat Twiga ons regelmatig foto’s heeft toegestuurd, en we konden de voorpret bij elke ingedraaide schroef en elk gemonteerde onderdeel voelen. Toen uiteindelijk de coronamaatregelen werden versoepeld, konden we ons voertuig eindelijk met eigen ogen gaan bewonderen bij Twiga Travelcars.

 

Vandaag staan we aan het begin van een nieuw hoofdstuk van ons avontuur. We worden dolenthousiast als we het over de toekomst hebben, terwijl we geduldig op groen licht wachten. Onze reis zal ons hopelijk naar afgelegen oorden en de meest uiteenlopende culturen leiden. We kunnen niet wachten de ons vreemde geuren in te ademen, exotische gerechten te proeven en ons in een smeltkroes van culturen te storten. Het wordt zonder twijfel een spannende tijd vol nieuwe ontdekkingen en onvergetelijke ervaringen.

 

Wie met ons in contact wil komen, kan ons bereiken via reisechronik@bluewin.ch, of bezoek onze Instagrampagina @spurmacher

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.